Botox under armene

Flere enn man tror sliter med overdreven svette, på fagspråket kalt for hyperhidrose. Mange tenker at det ikke er noe problem å svette litt, men disse har ikke opplevd hvor problematisk lidelsen kan være for de som virkelig svetter. Mange opplever store problemer, og lidelsen kan påvirke både jobb og fritid. Ifølge studier sliter opptil 3 % av hyperhidrose.

Det finnes mange behandlingsmetoder for å redusere overdreven svette under armene, men en behandlingsform som ofte er veldig effektiv er å injisere botox. Før var botox en relativt ukjent behandlingsform, og få visste hva botox var. Nå har imidlertid botox blir veldig populært, og folk tar nå botox nesten like ofte som de går til frisøren for å farge håret.

Vi skal i denne artikkelen kort forklare hva botox er, hvordan en behandling mot overdreven svette under armene fungerer, hvor mye behandlingen vil koste og lignende.

Anneli Henriksson

Anneli er sykepleier og spesialist innenfor estetiske injeksjoner og medisinsk hudpleie. For Anneli er trygge og sikre behandlinger med naturlige resultater det viktigste. Derfor lager hun alltid personlige behandlingsplaner ut fra dine ønsker. Fyll ut skjemaet under for å få en gratis konsultasjon av Anneli.

Les mer om Anneli

Få gratis konsultasjon

Kort om botox

Botox er egentlig bare et finere navn på botulinumtoksinet. Dette er et giftstoff som fremstilles av bakterien clostridium botulinum. Botox er svært giftig og kan i større doser være dødelig. Faktisk er stoffet så farlig at flere nasjoner tidligere har vurdert å bruke stoffet som et biologisk våpen.

Det er ikke så viktig å forstå alle de tekniske detaljene, men det viktigste er å forstå at selv om botox er svært giftig, innebærer en behandling normalt liten risiko eller bivirkninger. Grunnen til dette er at man injiserer veldig små doser. Det er viktig å huske på at mange legemidler er dødelige i større doser, slik at dette i seg selv ikke er noe uvanlig. Botox ble godkjent som legemiddel i 2002 og er dermed et trygt valg for behandling av svette under armene.

Botox sin viktigste funksjon er primært stoffets muskelhemmende funksjon, og på grunn av dette kan botox brukes innenfor en rekke forskjellige behandlingsområder. Botox brukes i stor stil til å behandle rynker, men brukes også innenfor behandling av migrene, skjeling, muskelspasmer og lignende.

Botox mot overdreven svette under armene

Når du svetter er grunnen til dette at kroppen ønsker å kjøle ned kroppen. Dette er en naturlig funksjon som har oppstått gjennom millioner av år med evolusjon. Svettekjertlene stimuleres og produserer fuktighet som kjøler ned kroppen ved å trekke varmen til kroppens overflate, og der fordamper den. Vi har svettekjertler i hele kroppen, men mer i enkelte områder enn andre. Dette er for eksempel i håndflaten, på foten og under armene.

Botox fungerer slik at den blokkerer nerveimpulsene som sendes til svettekjertlene. Dermed vil stoffet kunne hindre at svettekjertlene skiller ut fuktighet. På den måten fører en botoxinjeksjon til at du vil svette mindre.

Selve behandlingen er relativt enkel. Behandleren vil injisere botox inn i armhulen via en sprøyte. Dette vil skje ved at behandleren injiserer stoffet med små overfladiske stikk i hele området. Behandlingen er ikke så veldig smertefull og de fleste mener at stikkene kun føles som små myggstikk. Du kan også få bedøvelse, og i så fall vil du ikke kjenne noen smerte.

Behandlingen er rask og kan praktisk talt gjennomføres i lunsjpausen på jobben. Dette er en av grunnene til at behandlingsformen har blitt så populær. Behandlingen tar omkring mellom 20-40 minutter, og du kan normalt fortsette dagen som vanlig i rett etter behandlingen er ferdig.

Botox virker på injeksjonsområdet og ikke på andre steder på kroppen. Dette betyr at dersom du injiserer botox under armene for å forhindre overdreven svette i dette området, vil ikke dette forhindre overdreven svette på for eksempel føttene eller i håndflaten. Dersom du ønsker å behandle disse områdene må du injisere botox også her, men det er fullt mulig å behandle alle områdene i samme behandling.

Hvor lenge virker behandlinen?

En av ulempene med en botoxbehandling for å forhindre svette er at behandlingen ikke er permanent. Grunnen til dette er at kroppen med tiden vil skille ut stoffet, og dermed vil virkningen avta. Hvor lenge virkningen av behandling varer vil variere fra person til person, men normalt varer virkningen i rundt 6-12 måneder. Foretar du gjentatte behandlinger vil normalt effekten vare lenger for hver gang.

Hvor mye koster behandlingen?

Hvor mye behandlingen koster vil variere ut fra hvilken klinikk du benytter deg av og hvor mye botox du ønsker å injisere. Normalt vil imidlertid en behandling av svette under armhulene koste mellom 2500-5000 kr. Grunnen til dette er at man må bruke endel botox, og dette kan være relativt kostbart.

Vær obs på at du i visse tilfeller kan få støtte av staten til å gjennomføre en slik behandling, slik at du burde konsultere med legen din for å forhøre deg om dette er mulig.

Bivirkning av behandling?

Normalt er det få bivirkninger forbundet med en botoxbehandling under armene. Normalt vil man kunne føle lett ømhet, og blåmerker på innstikkstedene kan også forekomme noen få dager etter behandlingen. Merk at dette ikke er en uttømmende liste, og at du må konsultere med behandler for å få fullstendig informasjon i forhold til din enkelte kropp.

Ikke alle anbefales heller å ta botox. Dette er blant annet gravide og ammende, personer som går på blodfortynnende medisiner, personer som er over 65 år og er rammet av en alvorlig sykdom, og lignende.

Anneli Henriksson

Anneli er sykepleier og spesialist innenfor estetiske injeksjoner og medisinsk hudpleie. For Anneli er trygge og sikre behandlinger med naturlige resultater det viktigste. Derfor lager hun alltid personlige behandlingsplaner ut fra dine ønsker. Fyll ut skjemaet under for å få en gratis konsultasjon av Anneli.

Les mer om Anneli

Få gratis konsultasjon